Fabriikin tarina

Innostus käsitöihin alkoi jo noin kuusivuotiaana kun opettelin isoäitini opastuksella tekemään nukenvaatteita, joka toisenkin isoäitini tapaan oli käsityöläinen. Kun en alkuun yltänyt polkimelle, istuin ensin isoäidin sylissä ja sitten polkimen alle viritettiin ämpäri kunnes jalat kasvoivat oikeaan mittaan. Kaikenlainen käsillä tekeminenja eri materiaalien hyödyntäen ja vanhan tuunaaminen on ollut minun juttu aina. Olen myös pussukoiden suurkuluttaja ja erityisesti mieltynyt pussukoihin joissa on metallikehykset. Kun noin vuonna 2009 huomasin että kukkaronkehyksiä saa askartelukaupasta oivalsin että teenkin pussukkani jatkossa itse. Ideankukka alkoi kukkia ja tein pussukoita ja kukkarolaukkuja aluksi vain itselle, ystäville ja sukulaisille. 

Alun perin touhu oli vain tuulettamista muista jutuista, mutta vuonna 2017 tuuletus kasvoi ihan oikeaksi yritykseksi. Samoihin aikoihin meistä tuli citymaalaisia kun muutimme Helsingistä Lohjan keskustaan vanhaan hirsitaloon joka miljöönä mahdollisti kokopäiväisen yrittämisen. Yksi kaunis päivä päätin että käsityöläisyys on se mikä tekee minut kaikkein onnellisimmaksi ja näin päivätyö jäi Helsinkiin. 

Olen seurannut isoäitieni jalanjälkiä käsityöläisyyteen ja minulla on myös tekstiilialan koulutus, joten tuotteet ovat huolella ja ammattitaidolla tehtyjä. Mallit elävät jatkuvasti trendien ja asiakkaiden toiveiden mukaan ja mallistot ovat pieniä. Kaikki tuotteet ovat siis itse omalla työhuoneella tehtyjä.

Suomen luonto ja eläinten hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni joten lahjoitan myyntivoitostani kuukausittain pienen summan näiden asioiden hyväksi toimiville järjestöille. 

Allergisille tiedoksi, että työhuoneella touhujani seuraa meidän koiruli Pulla.