Tietoa tuotteista ja materiaaleista

Ekologisuus on FABRIIKIn materiaalihankinnoissa aina ensisijalla. Kuviollisten tuotteiden kankaat on painettu luontoystävällisillä OEKO-TEX® –sertifioiduilla kangasväreillä kestävästi tuotettuihin puuvillakankaisiin EU:ssa. Myös suurin osa yksivärisistä puuvillakankaista on kestävästi tuotettu. Vuorena käytän puuvillan lisäksi materiaalia joka on tehty kierrätetystä polyesterikuidusta ja käytetyistä muovipulloista. Keinonahka on materiaalina mukava, jokaisen kukkarolle sopiva, helppohoitoinen ja sopii myös vegaanille. Toilettilaukkujen ja vetoketjullisten kännykkälaukkujen vetoketjun vetimessä sekä tupsuissa ja laukkukoruissa käytetty nahka on kierrätettyä. Muut metalliosat sekä tarvikkeet tulevat Suomalaisilta toimittajilta sekä EU-maista. 

Tuotteiden mallit on suunniteltu siten että materiaalit käytetään mahdollisimman tehokkaasti ja hukkapalaa tulisi mahdollisimman vähän. Mallit elävät trendien ja asiakkaiden toiveiden mukaan ja mallistot ovat pieniä. Kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu omalla työhuonella Lohjalla. Minulla on tekstiilialan koulutus, joten tuotteet ovat huolella ja ammattitaidolla tehtyjä. Suomen luonto ja eläinten hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni joten lahjoitan myyntivoitostani kuukausittain pienen summan näiden asioiden hyväksi toimiville järjestöille. 

Pyjamat

Pyjamat on pieni poikkeama FABRIIKIn tuotannossa. Huomasin kuinka vaikeaa oli löytää kauniita pyjamia ja kun niitä kerran löysin, halusin niitä myymällä ilahduttaa muitakin. Pyjamia ei tehdä hikipajalla, vaan pienessä ompelimossa Intiassa. Heidän päätuoteensa on käsinpainetut kankaat sekä niistä tehtävät tuotteet. Paikkaan voi vapaasti mennä tutustumaan sekä tekemään ostoksia. Olen itse valinnut pyjamien kankaat mistä he tekivät minulle pyytämäni määrän pyjamia. 

Kuvat

Tuotteiden kuvat ja mainoskuvat ovat kaikki itse otettuja. Kuvaaminen ei ole vahvinta osaamistani ja sillä saralla onkin vielä paaaaljon opittavaa. 

Kaikkien myytävänä olevien tuotteiden hoito-ohjeet löydät täältä.

Miten FABRIIKKI syntyi

Molemmat isoäitini olivat kädentaitajia ja käsityöläisiä joten olen kasvanut kankaiden, kaavojen ja käsillä tekemisen keskellä. Kaikkenlaiset käsityöt sekä tuunaaminen onkin ollut minun/meidän perheen juttu aina. Olen myös pussukoiden suurkuluttaja ja kun noin vuonna 2009 huomasin että kukkaronkehyksiä saa askartelukaupasta alkoi idean kukka kukkia. 

Aluksi puuhastelu pussukoiden kanssa olikin vain harrastus ja pään tuulettamista päivätyöstä ja toimin silloin nimellä dHb design Heidi Blackburn, mutta vuonna 2017 tuuletus kasvoi ihan oikeaksi yritykseksi. Samoihin aikoihin meistä tuli maalaiskaupunkilaisia kun muutimme Helsingistä Lohjan keskustaan vanhaan hirsitaloon joka miljöönä mahdollisti yrittämisen. Yksi kaunis päivä oivalsin että kun on kerran käsityöläinen, on aina käsityöläinen ja näin päivätyö jäi Helsinkiin ja minusta tuli täyspäiväinen yrittäjä. FABRIIKKI on kiva suomalainen sana ja kuvastaa yritystäni täydellisesti joten siitä tuli yritykselle uusi nimi. Kaksi työhuonettani ovat siis yhden käsityöläisen FABRIIKKI ja Fabriikissa syntyy kaikenlaista, tänään tätä ja huomenna ehkä jotain muuta. 

Allergisille tiedoksi, että työhuoneella touhujani seuraa meidän koiruli Pulla.

Heidi Blackburn
kauppias, suunnittelija, ompelija, asiakaspalvelija, varastotyöntekijä, graafikko, valokuvaaja, talousvastaava, copy.... yrityksessä HEIDIN FABRIIKKI