Ostoskori

Tietoa FABRIIKISTA ja tuotteista

Tietoa FABRIIKIn tuotteista ja materiaaleista

FABRIIKIn tuotteet valmistuvat omalla työhuoneella Lohjalla. Uniikit kuosit ja ekologisuus on FABRIIKIn omissa tuotteissa ja materiaalihankinnoissa aina ensisijalla. Suurin osa kuviollisten tuotteiden kankaista on painettu luontoystävällisillä OEKO-TEX® –sertifioiduilla kangasväreillä Suomessa sekä EU:ssa. Vuorena käytän puuvillan ja polyesterin lisäksi materiaalia joka on tehty kierrätetystä polyesterikuidusta ja käytetyistä muovipulloista. Osassa kukkaroita on myös käytetty vuorena vaateteollisuuden leikkuuylijäämää. Keinonahka on materiaalina mukava, jokaisen kukkarolle sopiva, helppohoitoinen ja sopii myös vegaanille. 

Tuotteiden mallit on suunniteltu siten, että materiaalit käytetään tehokkaasti ja hukkapalaa tulee mahdollisimman vähän. Mallit ja kankaat vaihtuvat trendien ja asiakkaiden toiveiden mukaan ja mallistot ovat pieniä. 

FABRIIKIn tuotteita löydät verkkopuodin lisäksi näistä paikoista:

Lohjan museon museopuoti
Turun biologisen museon museopuoti
Hämeenlinnan taidemuseon museopuoti
Mathildedal Ruukintehtaat  - Vinttipuoti
Fiskars Ruukki - Aarrekammari
Helsinki Senaatintori - Omapuoti

Verkkopuodissa on FABRIIKIn tuotteiden lisäsi muidenkin valmistamia tuotteita. Nämä ovat sellaisia mistä itse pidän ja mitkä olen havainnut laadukkaaksi ja kivoiksi. Tuotteiden hoito-ohjeet löytyy täältä.

Korikassit

Olen aina ollut myös korikassifani, korikassi on paras kesäkassi torille, rannalle, kauppareissulle... 
Verkkopudissa myytävänä olevat korikassit on kaikki valmistettu Espanjassa. Ne ovat käsin tehtyjä ja tulevat pieniltä toimittajilta ja käsityöläisiltä etkä löydä näitä tuotteita Amazonista tai Ebaystä.

Keittiöpyyhkeet, korut, piensisustus, muistikirjat...

Tuftattuihin sisustusjuttuihin ihastuin myös heti kun näin ne. Ne ovat monikäyttöisiä ja sopivat kaikenlaisiin koteihin, sekä ovat kivoja lahjoja. Nämä pienet villasta tuftatut sisustusjut tehdään Intiassa DOOING GOODSin omilla työpajoilla. Näin työntekijöille voidaan taata turvallinen ja reilu työympäristö.

Muistikirjat on tehty intiassa. Niiden kannet ovat käsin painettua intialaista puuvillaa.

Koruista FABRIIKIn tarina oikeastaan joskus alkoi...siis ennekuin pussukat veivät mennessään. Koruja on kiva tehdä ja niitä syntyykin aina silloin tällöin muiden juttujen lomassa.

Kuvat

Tuotteiden mainoskuvat ja videot ovat ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki itse otettuja meidän huushollissa ja puutarhassa. Kuvaaminen ei ole vahvinta osaamistani ja sillä saralla onkin edelleen paljon opittavaa. 

Miten FABRIIKKI syntyi

Molemmat isoäitini olivat kädentaitajia ja käsityöläisiä joten olen kasvanut kankaiden ja käsillä tekemisen keskellä. Minulla on myös pukuompelijan ammattitutkinto joten FABRIIKIn tuotteet on itse kaavoitettu ja laadukkaasti toteutettu. Olen myös aina ollut kaikenlaisten pussukoiden suurkuluttaja ja kun noin vuonna 2009 huomasin, että kukkaronkehyksiä saa askartelukaupasta alkoi ideankukka kukkia. 

Aluksi puuhastelu korujen ja pussukoiden kanssa olikin vain harrastus ja pään tuulettamista päivätyöstä, mutta vuonna 2017 tuuletus kasvoi ihan oikeaksi yritykseksi. Samoihin aikoihin meistä tuli maalaiskaupunkilaisia kun muutimme Helsingistä Lohjan keskustaan vanhaan hirsitaloon joka miljöönä mahdollisti yrittämisen. Niin se päivätyö sitten jäi Helsinkiin ja minusta tuli täyspäiväinen yrittäjä. FABRIIKIssa syntyykin kaikenlaista, tänään tätä ja huomenna ehkä jotain muuta. 

Allergisille tiedoksi, että työhuoneella touhujani seuraa meidän koiruli Pulla. 

Suomen luonto ja eläinten hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni joten FABRIIKKI lahjoittaa kuukausittain näiden asioiden hyväksi toimiville järjestöille. 

H e i d i  B l a c k b u r n
kauppias, myyjä, suunnittelija, ompelija, asiakaspalvelija, varastotyöntekijä, graafikko, valokuvaaja, talousvastaava, copy...